Pliant și sfaturi pentru transportator

Pentru a asigura conformitatea cu termenii Convenției TIR 1975, Codul Vamal al Federației Ruse și pentru a preveni încălcarea legislației vamale în transportul rutier internațional, Comitetul Vamal de Stat al Federației Ruse reamintește:
1. La efectuarea transportului internațional de marfă, șoferul acționează ca reprezentant al operatorului de transport.
2. La primirea încărcăturii ce urmează a fi transportată, este necesar să VERIFICAȚI dacă toate informațiile necesare au fost introduse în documente. Documentele de expediere TREBUIE să conțină informații despre greutatea, cantitatea, nomenclatura încărcăturii, codurile acesteia în conformitate cu Sistemul armonizat pentru descrierea și codificarea mărfurilor sau conform codurilor TH FEA ale Federației Ruse, indicând primele 4 caractere (cifre). ). Foaia de parcurs CMR TREBUIE să conțină indicarea unui anumit loc de livrare a mărfurilor (adresa și denumirea biroului vamal sau a subdiviziunii acestuia), precum și informații despre locul de depozitare temporară a mărfurilor (denumirea și adresa Depozitului de depozitare temporară, numărul licenței, copia licenței depozitului de depozitare temporară și data expirării acesteia).
3. Nu mai târziu de 30 de minute de la încheierea operatorului de frontieră și de transport, numele biroului vamal din Federația Rusă unde intenționează să meargă și, în același timp, depune documentele de transport și expediere agenților vamali.
4. Vama de frontieră TREBUIE SETĂ locul de livrare unde operatorul de transport (șoferul) TREBUIE să livreze mărfurile.
5. După completarea și atașarea documentelor la frontieră, este necesară VERIFICAREA sigiliilor și semnăturilor (ștampile personale numerotate ale vameșilor, semnăturile acestora, data și locul predării în coloanele 22 și 23 din CARNET TIR verde neamovibil). cotor, ștampila vamală care indică locul de livrare și ștampila personală numerotată în scrisoarea de trăsură CMR) trebuie aplicate.
6. Vămile de frontieră NU AU DREPTUL de a refuza operatorului de transport (șofer) să aleagă cea mai bună rută dacă documentele de reglementare ale Comitetului Vamal de Stat al Federației Ruse nu prevăd altfel pentru transport similar.
7. Șoferul TREBUIE să respecte limitele de timp și traseul stabilite de autoritățile vamale.
8. În cazul unei defecțiuni a vehiculului, deteriorarea sigiliilor și a sigiliilor sau deteriorarea compartimentului de marfă, șoferul TREBUIE să ia măsuri pentru a asigura siguranța încărcăturii și să contacteze imediat cele mai apropiate autorități vamale.
9. NU ESTE PERMIS ca operatorul de transport (sofer) sa se prezinte in mod independent destinatarului, oriunde inainte ca marfa sa fie prezentata la vama, impreuna cu toate documentele, la locul de livrare desemnat.
10. La sosirea la locul de livrare desemnat, șoferul TREBUIE să plaseze vehiculul și marfa în afara depozitului de depozitare temporară și să predea funcționarilor vamali documentele disponibile.
11. Autoritatile vamale de la locul de livrare desemnat NU AU DREPTUL de a refuza operatorului de transport (sofer) acceptarea documentelor. Nu mai târziu de trei ore de la acceptarea documentelor, autoritățile vamale sunt OBLIGATE să elibereze operatorului de transport (șofer) o confirmare scrisă de sosire în vamă. Acest document rămâne la șofer.
12. Proprietarul depozitului de depozitare temporară la punctul de livrare desemnat NU ARE DREPTUL să refuze plasarea încărcăturii și a vehiculului pe teritoriul depozitului, ÎN ORICE MOMENT AL ZILEI, indiferent dacă are un acord cu operatorul de transport sau destinatarul.
13. Din momentul în care marfa este plasată pe teritoriul depozitului de depozitare temporară și până la îndeplinirea tuturor formalităților vamale sau până la primirea mărfii de către proprietarul depozitului de depozitare temporară, operatorul de transport (șoferul) este responsabil pentru siguranță. a încărcăturii împreună cu proprietarul depozitului.
14. De regulă, în cel mult două ore de la introducerea mărfii în depozitul de depozitare temporară, autoritățile vamale Eliberează șoferul eliberat conform regulilor CMR, CARNET TIR și prima copie a Certificatului de confirmare a livrării mărfurilor ( CCD), certificat prin sigiliul personal numerotat al vamesului. NU este PERMISĂ plecarea de pe teritoriul depozitului fără aceste documente.
15. La părăsirea teritoriului Federației Ruse, șoferul TREBUIE să prezinte autorităților vamale de frontieră documentele specificate la paragraful 14. Aceste documente NU TREBUIE LĂSAȚE la vameși, ele trebuie atașate la Certificat, care confirmă plecarea vehiculului. de pe teritoriul Federației Ruse.
16. La cererea conducatorului auto, vamesii sunt OBLIGATI sa-i puna la dispozitie soferului documentele.
17. În cazul unor situații neprevăzute, contactați compania dvs. de transport sau un reprezentant al Compania de expediție.

Vă dorim zboruri sigure!